Valentínska romantická večera: Teplý zelerový šalát
Teplý zelerový šalát si perfektne vychutnáte v spoločnosti svojich milovaných. Má zázračnú moc spájať ľudí, a preto môže byť ideálnou súčasťou valentínskej romantickej večere. Je to viac ako šalát, je plný zeleniny, kúskov mäsa a vynikajúco chutí, keď vrch posypete nasekanými orieškami.
Ingrediencie
1 ksvajce
1 ČLsolamyl
200 gbravčové stehno
1 ksmalá červená cibuľa
1/2 ksmenší zeler
1 ksčervená paprika
2 lístkyčínska kapusta
1/2 ksmalý pór
2 PLolej
1 štipkazázvor
1 ČLvegeta
1 PLsójová omáčka
1 PLocot
Postup
Vajce rozšľaháme so solamylom. Bravčové stehno očistíme, nakrájame na rezance a obalíme v pripravenej zmesi.
Cibuľu a zeler olúpeme, papriku, čínsku kapustu a pór očistíme. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, zeler na úzke a dlhšie paličky, papriku s kapustou na rezance a pór na kolieska.
Na panvici rozohrejeme olej a vložíme do neho mäso. Restujeme ho, pokým nezbelie. Potom vmiešame cibuľu, zeler a papriku.
Keď zelenina zmäkne, vmiešame kapustu a pór. Zmes dochutíme zázvorom, vegetou, sójovou omáčkou a niekoľkými kvapkami octu. Šalát podávame teplý a s pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre