Valetínska romantická večera: Waldorfský kurací šalát
Je to klasika a dá sa pripraviť v rôznych podobách, Valentínska romantická večera bude o kúsok výnimočnejšia, keď si pripravíte Waldorfský kurací šalát. Tento známy recept si tentokrát zmiešajte v duchu oslavy lásky a posypte ho jablkovými srdiečkami.
Ingrediencie
3 ksveľké červené jablká
2 PLcitrónová šťava
200 gvarené kuracie prsia
3 ksstonky stonkového zeleru
2 ksmenšia cibuľa
1 strúčikcesnaku
drvené farebné korenie
1/2 kshlávkový šalát
40 gvlašské orechy
Postup
Jablká umyjeme, osušíme a jedno si zatiaľ odložíme na bok. Zo zvyšných jabĺk vykrojíme stredy a dužinu nakrájame na malé kúsky, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame.
Kuracie mäso nakrájame na plátky. Zeler očistíme a opláchneme, cibuľu s cesnakom olúpeme. Zeler nakrájame na malé kúsky, cibuľu na kolieska a cesnak prelisujeme.
Do väčšej misy dáme jablká, zeler a cibuľu, ochutíme cesnakom a korením. Všetko opatrne premiešame. Zvyšné jablko okrojíme tak, aby sme získali väčšie kúsky asi 1 cm hrubé a potom z nich vypichneme rôzne veľké srdiečka.
Dve menšie misky vyložíme umytými listami hlávkového šalátu. Navrch rozdelíme plátky mäsa, ozdobíme polovicami orechov a jablkovými srdiečkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre