Valetínska romantická večera: Waldorfský kurací šalát

Valetínska romantická večera: Waldorfský kurací šalát

Je to klasika a dá sa pripraviť v rôznych podobách, Valentínska romantická večera bude o kúsok výnimočnejšia, keď si pripravíte Waldorfský kurací šalát. Tento známy recept si tentokrát zmiešajte v duchu oslavy lásky a posypte ho jablkovými srdiečkami.

Ingrediencie

  • 3 ksveľké červené jablká

  • 2 PLcitrónová šťava

  • 200 gvarené kuracie prsia

  • 3 ksstonky stonkového zeleru

  • 2 ksmenšia cibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • drvené farebné korenie

  • 1/2 kshlávkový šalát

  • 40 gvlašské orechy

Postup

  1. Jablká umyjeme, osušíme a jedno si zatiaľ odložíme na bok. Zo zvyšných jabĺk vykrojíme stredy a dužinu nakrájame na malé kúsky, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame.

  2. Kuracie mäso nakrájame na plátky. Zeler očistíme a opláchneme, cibuľu s cesnakom olúpeme. Zeler nakrájame na malé kúsky, cibuľu na kolieska a cesnak prelisujeme.

  3. Do väčšej misy dáme jablká, zeler a cibuľu, ochutíme cesnakom a korením. Všetko opatrne premiešame. Zvyšné jablko okrojíme tak, aby sme získali väčšie kúsky asi 1 cm hrubé a potom z nich vypichneme rôzne veľké srdiečka.

  4. Dve menšie misky vyložíme umytými listami hlávkového šalátu. Navrch rozdelíme plátky mäsa, ozdobíme polovicami orechov a jablkovými srdiečkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Večera
Mäsité jedlá
Valentín

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.