Vanilková pšenová kaša
Milovníci sladkých raňajok istotne ocenia nový recept. Napríklad vanilková pšenová kaša je tak akurát sladká a môžete si na ňu dať také ovocie, ktoré máte najradšej. Kombinácia jahôd a kiwi je však nielen pestrá, ale aj zdravá a chutná. Pšeno je prirodzene bezlepkové a dobre stráviteľné a jeho príprava nie je náročná, takže to zvládnete aj na raňajky.
Ingrediencie
300 gpšeno
800 mlmlieko
1 štipkasoľ
1/2 ksvanilkový struk
6 PLmed
150 gbiely jogurt
200 gjahody
2 kskiwi
50 gčokoláda
50 gnasekané pražené lieskové orechy
Postup
Pšeno sparíme dvakrát horúcou vodou, potom ho dáme do hrnca. Zalejeme mliekom, pridáme štipku soli, dreň z vanilkového struku a privedieme k varu.
Varíme pozvoľna a domäkka, prípadne dolejeme vodou. Odstavíme, ochutíme medom a rozdelíme do misiek.
Do každej porcie pridáme jogurt, na kúsky nakrájané jahody, olúpané a na plátky nakrájané kiwi. Posypeme nastrúhanou čokoládou a orieškami. Podávame teplé. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre