Vanilková pšenová kaša

Vanilková pšenová kaša

Milovníci sladkých raňajok istotne ocenia nový recept. Napríklad vanilková pšenová kaša je tak akurát sladká a môžete si na ňu dať také ovocie, ktoré máte najradšej. Kombinácia jahôd a kiwi je však nielen pestrá, ale aj zdravá a chutná. Pšeno je prirodzene bezlepkové a dobre stráviteľné a jeho príprava nie je náročná, takže to zvládnete aj na raňajky.

Ingrediencie

  • 300 gpšeno

  • 800 mlmlieko

  • 1 štipkasoľ

  • 1/2 ksvanilkový struk

  • 6 PLmed

  • 150 gbiely jogurt

  • 200 gjahody

  • 2 kskiwi

  • 50 gčokoláda

  • 50 gnasekané pražené lieskové orechy

Postup

  1. Pšeno sparíme dvakrát horúcou vodou, potom ho dáme do hrnca. Zalejeme mliekom, pridáme štipku soli, dreň z vanilkového struku a privedieme k varu.

  2. Varíme pozvoľna a domäkka, prípadne dolejeme vodou. Odstavíme, ochutíme medom a rozdelíme do misiek.

  3. Do každej porcie pridáme jogurt, na kúsky nakrájané jahody, olúpané a na plátky nakrájané kiwi. Posypeme nastrúhanou čokoládou a orieškami. Podávame teplé. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.