Vanilkové marshmallows

Vanilkové marshmallows

Domáce vanilkové marshmallows môžete použiť viacerými spôsobmi. Je to chutné doplnenie horúcej čokolády, kedy kúsky marshmallows položíte na hladinu a necháte ich roztopiť alebo ich môžete zabaliť do pekného balenia ako darček. Istotne budete vedieť, koho tým najviac potešíte.

Ingrediencie

  • 20 gželatína

  • 120 mlstudená voda

  • 340 gkrupicový cukor

  • 240 mlzlatý sirup (alebo glukóza, škrobový sirup)

  • 120 mlvoda

  • olej na potretie

  • 50 gvanilkový cukor na obaľovanie

  • 50 gkukuričný škrob na obaľovanie

  • červené potravinárske farbivo

Postup

  1. Želatínu namočíme do misky do studenej vody. Necháme napučať. Do kastróla s hrubým dnom nasypeme cukor, zalejeme sirupom a vodou. Pozvoľna varíme pri 115 až 120 °C, po uvarení pridáme napučanú želatínu.

  2. Vložíme do šľahacej misy a šľaháme do zhustnutia. Menší pekáč s vyšším okrajom vystelieme papierom na pečenie, ktorý ľahko potrieme olejom a vysypeme asi tretinou zmesi cukru a škrobu. Do pripraveného pekáča nalejeme zmes a kvapneme do nej červenú farbu.

  3. Vidličkou ľahko premiešame, aby sa vytvorilo mramorovanie. Povrch posypeme druhou tretinou cukru a škrobu. Necháme asi 4 hodiny tuhnúť pri izbovej teplote. Po stuhnutí vyklopíme na dosku a nakrájame na kúsky. Tie obalíme v zmesi škrobu a cukru. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Valentín

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.