Vanilkové marshmallows
Domáce vanilkové marshmallows môžete použiť viacerými spôsobmi. Je to chutné doplnenie horúcej čokolády, kedy kúsky marshmallows položíte na hladinu a necháte ich roztopiť alebo ich môžete zabaliť do pekného balenia ako darček. Istotne budete vedieť, koho tým najviac potešíte.
Ingrediencie
20 gželatína
120 mlstudená voda
340 gkrupicový cukor
240 mlzlatý sirup (alebo glukóza, škrobový sirup)
120 mlvoda
olej na potretie
50 gvanilkový cukor na obaľovanie
50 gkukuričný škrob na obaľovanie
červené potravinárske farbivo
Postup
Želatínu namočíme do misky do studenej vody. Necháme napučať. Do kastróla s hrubým dnom nasypeme cukor, zalejeme sirupom a vodou. Pozvoľna varíme pri 115 až 120 °C, po uvarení pridáme napučanú želatínu.
Vložíme do šľahacej misy a šľaháme do zhustnutia. Menší pekáč s vyšším okrajom vystelieme papierom na pečenie, ktorý ľahko potrieme olejom a vysypeme asi tretinou zmesi cukru a škrobu. Do pripraveného pekáča nalejeme zmes a kvapneme do nej červenú farbu.
Vidličkou ľahko premiešame, aby sa vytvorilo mramorovanie. Povrch posypeme druhou tretinou cukru a škrobu. Necháme asi 4 hodiny tuhnúť pri izbovej teplote. Po stuhnutí vyklopíme na dosku a nakrájame na kúsky. Tie obalíme v zmesi škrobu a cukru. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre