Vegetariánska enchilada
Mexická kuchyňa nemusí byť nutne štipľavá. Vychutnajte si vegetariánsku enchiladu a doprajte si intenzívnu chuť zeleniny a fazuliek. Objavte nové chute a bezmäsitú verziu, ktorú si zamilujete.
Na prípravu enchilady
2 PLolivový olej
1 ksčervená cibuľa
6 strúčikovcesnaku
1 kscuketa
1 ksčervená paprika
100 gkukurica
1/2 ČLsoľ
mleté čierne korenie
1 plechovkačervená fazuľa
1 plechovkabiela fazuľa
8 kspšeničná tortilla
olej na vymazanie formy
Na dokončenie
200 gstrúhaný tvrdý syr
čerstvý koriander
Postup
Na rozohriatom oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.
Do zmesi pridáme najemno nakrájanú cuketu, papriku, precedenú kukuricu, osolíme, okoreníme a opekáme asi 5 minút. Mimo platne do zmesi zamiešame asi 2 lyžice červených a 2 lyžice bielych fazuliek. Zvyšné fazule rozmixujeme so soľou a korením na jemnú kašičku, ktorú rozotrieme na tortilly.
Zapekaciu formu vymažeme olejom a rozložíme do nej prehnuté tortilly, pridáme zeleninovú zmes a posypeme syrom. Pečieme v rúre pri 180 °C asi 25 minút, kým nezískajú zlatistú farbu. Pred podávaním posypeme koriandrom. Dobrú chuť!
NÁŠ TIP: K servírovaniu sa výborne hodí napríklad domáce guacamole, paradajková salsa a kyslá smotana.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre