Vegetariánska enchilada

Vegetariánska enchilada

Mexická kuchyňa nemusí byť nutne štipľavá. Vychutnajte si vegetariánsku enchiladu a doprajte si intenzívnu chuť zeleniny a fazuliek. Objavte nové chute a bezmäsitú verziu, ktorú si zamilujete.

Na prípravu enchilady

  • 2 PLolivový olej

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 6 strúčikovcesnaku

  • 1 kscuketa

  • 1 ksčervená paprika

  • 100 gkukurica

  • 1/2 ČLsoľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 plechovkačervená fazuľa

  • 1 plechovkabiela fazuľa

  • 8 kspšeničná tortilla

  • olej na vymazanie formy

Na dokončenie

  • 200 gstrúhaný tvrdý syr

  • čerstvý koriander

Postup

  1. Na rozohriatom oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.

  2. Do zmesi pridáme najemno nakrájanú cuketu, papriku, precedenú kukuricu, osolíme, okoreníme a opekáme asi 5 minút. Mimo platne do zmesi zamiešame asi 2 lyžice červených a 2 lyžice bielych fazuliek. Zvyšné fazule rozmixujeme so soľou a korením na jemnú kašičku, ktorú rozotrieme na tortilly.

  3. Zapekaciu formu vymažeme olejom a rozložíme do nej prehnuté tortilly, pridáme zeleninovú zmes a posypeme syrom. Pečieme v rúre pri 180 °C asi 25 minút, kým nezískajú zlatistú farbu. Pred podávaním posypeme koriandrom. Dobrú chuť!

  4. NÁŠ TIP: K servírovaniu sa výborne hodí napríklad domáce guacamole, paradajková salsa a kyslá smotana.

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.