Veľkonočná plnka od Evity

Zdroj: Evita

Veľkonočná plnka od Evity

U niekoho rozvoniava tradičná s pečienkou, niekto ju vylepšuje bylinkami, údeným alebo hubami. No tentokrát si pripravte tú našu.

Ingrediencie

  • 5 ksrožky

  • 5 ksvajcia čerstvé

  • 1/2 kgkvalitné bravčové mäso

  • šunka (množstvo podľa chuti)

  • 1 kspór

  • strúhaný tvrdý syr

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • maslo a strúhanka na vymazanie a vysypanie plechu

Postup

  1. Rožky nakrájame na kolieska, polejeme ich malým množstvom vody, počkáme, až sa „napijú“ a vyžmýkame ich.

  2. Bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku.

  3. Do veľkej misy dáme rozmočené rožky, rozklepneme všetky vajíčka a primiešame mleté mäso, nakrájaný pórik a plátky šunky pokrájané na menšie kúsky.

  4. Plnkovú zmes môžeme ešte dochutiť nastrúhaným syrom, bylinkami (v pôvodnom recepte babičky Ruženky sú uvedené 4 lyžice petržlenovej vňate) a na záver všetko ochutíme soľou a mletým korením.

  5. Zmes dáme do maslom vymasteného a strúhankou vysypaného plechu, povrch zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinu pri 230 stupňoch.

  6. Špáradlom skontrolujeme, či sa zmes nelepí a upečenú plnku vyberieme.

  7. Plnku podávame s akýmkoľvek druhom mäsa, so zeleninovým šalátom alebo ako samostatné teplé či studené jedlo.

  8. Evitin TIP: Kto má rád, môže do plnky pridať aj nastrúhaný cesnak. Veľmi sviežo v nej pôsobia aj čerstvé bylinky, použite teda, čo doma máte: petržlenovú vňať, bazalku, pažítku, kôpor...

Ohodnoťte recept
Prílohy
Mäsité jedlá
Slovensko
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.