Zdroj: Evita
Veľkonočná plnka od Evity
U niekoho rozvoniava tradičná s pečienkou, niekto ju vylepšuje bylinkami, údeným alebo hubami. No tentokrát si pripravte tú našu.
Ingrediencie
5 ksrožky
5 ksvajcia čerstvé
1/2 kgkvalitné bravčové mäso
šunka (množstvo podľa chuti)
1 kspór
strúhaný tvrdý syr
soľ
mleté čierne korenie
maslo a strúhanka na vymazanie a vysypanie plechu
Postup
Rožky nakrájame na kolieska, polejeme ich malým množstvom vody, počkáme, až sa „napijú“ a vyžmýkame ich.
Bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Do veľkej misy dáme rozmočené rožky, rozklepneme všetky vajíčka a primiešame mleté mäso, nakrájaný pórik a plátky šunky pokrájané na menšie kúsky.
Plnkovú zmes môžeme ešte dochutiť nastrúhaným syrom, bylinkami (v pôvodnom recepte babičky Ruženky sú uvedené 4 lyžice petržlenovej vňate) a na záver všetko ochutíme soľou a mletým korením.
Zmes dáme do maslom vymasteného a strúhankou vysypaného plechu, povrch zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinu pri 230 stupňoch.
Špáradlom skontrolujeme, či sa zmes nelepí a upečenú plnku vyberieme.
Plnku podávame s akýmkoľvek druhom mäsa, so zeleninovým šalátom alebo ako samostatné teplé či studené jedlo.
Evitin TIP: Kto má rád, môže do plnky pridať aj nastrúhaný cesnak. Veľmi sviežo v nej pôsobia aj čerstvé bylinky, použite teda, čo doma máte: petržlenovú vňať, bazalku, pažítku, kôpor...
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre