Veľkonočná roláda z kozľaciny

Veľkonočná roláda z kozľaciny

Veľkonočná roláda z kozľaciny prekvapí celú rodinu. Kedy inokedy si vychutnať taký skvelý obed, ak nie počas veľkonočných sviatkov. Plát mäsa je naplnený bylinkovou a špenátovou plnkou, ktorá mu dodáva jarný nádych chuťou aj vôňou.

Ingrediencie

  • 800 gkozľacie stehno

  • 500 glistový špenát

  • 1 hrsťčerstvá žihľava

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ksmrkva

  • 1 kscibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 1 PLmaslo

  • 1 PLolej

  • 1 štipkamuškátový oriešok

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

  • 150 gkozľacie mleté mäso

  • 1 ksrožek

  • 1 ksvajce

Postup

  1. Stehno z kozľaťa vykostíme, mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Špenát sparíme horúcou vodou a žihľavu prepláchneme tou vlažnou. Mrkvu nastrúhame nahrubo, cibuľu a cesnak nasekáme.

  2. Na polovici masla s olejom speníme cibuľu a cesnak, pridáme špenát, žihľavu a krátko podusíme. Osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orieškom. Štvrtinu zmesi dáme do misky.

  3. Pridáme k nej mrkvu, tymián, mleté mäso, nakrájaný rožok a vajce. Osolíme a okoreníme. Zo stehna urobíme plát mäsa, ktorý naplníme zmesou, zabalíme a roládu potom previažeme špagátom.

  4. Mäso osolíme, okoreníme, preložíme do pekáča, pridáme zvyšné maslo a olej a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Potom zakryjeme a dopekáme asi 60 minút. Ako prílohu podávame napríklad gnocchi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.