Veľkonočná roláda z kozľaciny
Veľkonočná roláda z kozľaciny prekvapí celú rodinu. Kedy inokedy si vychutnať taký skvelý obed, ak nie počas veľkonočných sviatkov. Plát mäsa je naplnený bylinkovou a špenátovou plnkou, ktorá mu dodáva jarný nádych chuťou aj vôňou.
Ingrediencie
800 gkozľacie stehno
500 glistový špenát
1 hrsťčerstvá žihľava
soľ
mleté čierne korenie
1 ksmrkva
1 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
1 PLmaslo
1 PLolej
1 štipkamuškátový oriešok
4 vetvičkyčerstvý tymián
150 gkozľacie mleté mäso
1 ksrožek
1 ksvajce
Postup
Stehno z kozľaťa vykostíme, mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Špenát sparíme horúcou vodou a žihľavu prepláchneme tou vlažnou. Mrkvu nastrúhame nahrubo, cibuľu a cesnak nasekáme.
Na polovici masla s olejom speníme cibuľu a cesnak, pridáme špenát, žihľavu a krátko podusíme. Osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orieškom. Štvrtinu zmesi dáme do misky.
Pridáme k nej mrkvu, tymián, mleté mäso, nakrájaný rožok a vajce. Osolíme a okoreníme. Zo stehna urobíme plát mäsa, ktorý naplníme zmesou, zabalíme a roládu potom previažeme špagátom.
Mäso osolíme, okoreníme, preložíme do pekáča, pridáme zvyšné maslo a olej a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Potom zakryjeme a dopekáme asi 60 minút. Ako prílohu podávame napríklad gnocchi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre