Veľkonočný hrachový šalát „pučalka“
Netradičný veľkonočný hrachový šalát „pučalka“ je vlastne tradičným pôstnym jedom plným vitamínov. Prekvapí vás najmä jeho chrumkavosť, ktorú bežne v šalátoch nečakáme. Určite ho vyskúšajte, taký šalát ste ešte nejedli.
Ingrediencie
300 gsuchý hrášok
60 gmaslo
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
1 PLsušená majoránka
3 strúčikynasekaného cesnaku
2 PLocot
8 ksvajcia
4 vetvičkyčerstvá medovka
Postup
Suchý hrach preberieme, očistíme, umyjeme v studenej vode a vsypeme do misy. Zalejeme ho do dvojnásobnej výšky studenou vodou a necháme 24 hodín stáť.
Z hrachu potom zlejeme vodu, prepláchneme ho, nasypeme do pohára, zakryjeme plátnom a necháme deň odstáť. Hrach s klíčkami potom prepláchneme a necháme znovu deň odstáť.
Na rozohriatej polovici masla opekáme hrach asi 5 minút do chrumkava. Osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou, cesnakom a premiešame. Pridáme zvyšné maslo a zakryjeme pokrievkou.
Vo vriacej vode s octom a soľou na miernom ohni postupne uvaríme stratené vajíčka. Hrachovú pučalku rozdelíme na taniere, pridáme vajcia a posypeme čerstvou medovkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre