Veľkonočný hrachový šalát „pučalka“

Veľkonočný hrachový šalát „pučalka“

Netradičný veľkonočný hrachový šalát „pučalka“ je vlastne tradičným pôstnym jedom plným vitamínov. Prekvapí vás najmä jeho chrumkavosť, ktorú bežne v šalátoch nečakáme. Určite ho vyskúšajte, taký šalát ste ešte nejedli.

Ingrediencie

  • 300 gsuchý hrášok

  • 60 gmaslo

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLsušená majoránka

  • 3 strúčikynasekaného cesnaku

  • 2 PLocot

  • 8 ksvajcia

  • 4 vetvičkyčerstvá medovka

Postup

  1. Suchý hrach preberieme, očistíme, umyjeme v studenej vode a vsypeme do misy. Zalejeme ho do dvojnásobnej výšky studenou vodou a necháme 24 hodín stáť.

  2. Z hrachu potom zlejeme vodu, prepláchneme ho, nasypeme do pohára, zakryjeme plátnom a necháme deň odstáť. Hrach s klíčkami potom prepláchneme a necháme znovu deň odstáť.

  3. Na rozohriatej polovici masla opekáme hrach asi 5 minút do chrumkava. Osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou, cesnakom a premiešame. Pridáme zvyšné maslo a zakryjeme pokrievkou.

  4. Vo vriacej vode s octom a soľou na miernom ohni postupne uvaríme stratené vajíčka. Hrachovú pučalku rozdelíme na taniere, pridáme vajcia a posypeme čerstvou medovkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Bezmäsité jedlá
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.