Vianočné bravčové rezne

Vianočné bravčové rezne

Pre mnohých neexistuje väčšia radosť počas vianočných sviatkov, ako keď sa na stôl donesie misa chrumkavých bravčových rezňov. Ak máte, použite vlastnú a čerstvú strúhanku, ktorá sa postará o extra chrumkavosť. Mäso z bravčového stehna zasa rezňom dodá mäkkosť.

Ingrediencie

  • 500 gbravčové stehno v celku

  • soľ

  • 2 ksvajcia

  • 150 mlmlieko

  • hladká múka na obaľovanie

  • strúhanka na obaľovanie

  • rastlinný olej na smaženie

Postup

  1. Mäso nakrájame na štyri rovnako veľké a hrubé plátky a osolíme ich. Okraje každého kúsku ľahko narežeme, aby sa pri smažení nekrútili. Potom ich cez fóliu vyklepeme na tenko.

  2. V miske rozšľaháme vajcia s mliekom, do druhej vsypeme múku a do tretej strúhanku. Plátky obalíme najskôr v múke, potom vo vajciach s mliekom a nakoniec v strúhanke.

  3. Na panvici alebo v hrnci rozohrejeme väčšie množstvo oleja. Potom pozvoľna smažíme rezne z oboch strán do zlatista. Necháme ich odkvapkať na obrúsku a podávame napríklad s varenými zemiakmi a kyslými uhorkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.