Vianočné bravčové rezne
Pre mnohých neexistuje väčšia radosť počas vianočných sviatkov, ako keď sa na stôl donesie misa chrumkavých bravčových rezňov. Ak máte, použite vlastnú a čerstvú strúhanku, ktorá sa postará o extra chrumkavosť. Mäso z bravčového stehna zasa rezňom dodá mäkkosť.
Ingrediencie
500 gbravčové stehno v celku
soľ
2 ksvajcia
150 mlmlieko
hladká múka na obaľovanie
strúhanka na obaľovanie
rastlinný olej na smaženie
Postup
Mäso nakrájame na štyri rovnako veľké a hrubé plátky a osolíme ich. Okraje každého kúsku ľahko narežeme, aby sa pri smažení nekrútili. Potom ich cez fóliu vyklepeme na tenko.
V miske rozšľaháme vajcia s mliekom, do druhej vsypeme múku a do tretej strúhanku. Plátky obalíme najskôr v múke, potom vo vajciach s mliekom a nakoniec v strúhanke.
Na panvici alebo v hrnci rozohrejeme väčšie množstvo oleja. Potom pozvoľna smažíme rezne z oboch strán do zlatista. Necháme ich odkvapkať na obrúsku a podávame napríklad s varenými zemiakmi a kyslými uhorkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre