Zapečené kuracie prsia so smotanovou omáčkou

Zapečené kuracie prsia so smotanovou omáčkou

Je to doslova lahôdka, pretože zapečené kuracie prsia so smotanovou omáčkou sú tak šťavnaté a jemnučké, že sa v ústach rozpadajú na kúsky. Príprava nie je náročná, stačí všetko vložiť na pekáč a nechať spoločne piecť. Medzitým tak môžete pokojne pripravovať aj iný chod.

Ingrediencie

  • 600 gkuracie prsia rezne nakrájané na plátky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1000 gzemiaky varný typ A

  • 200 ml33 % smotana na šľahanie

  • 400 mlkurací vývar

  • 1 PLčerstvý tymián lístky

  • 1 PLčerstvý rozmarín lístky

  • 2 PLolivový olej

  • 2 PLhorčica

  • 1 hrsťčerstvý špenát

Postup

  1. Mäso očistíme, osolíme a okoreníme. Neošúpané zemiaky dôkladne umyjeme, rozpolíme a osolíme. Mäso a zemiaky vložíme do pekáča.

  2. V mise premiešame smotanu, vývar, tymián, rozmarín, olivový olej a horčicu. Zmes nalejeme do pripraveného pekáča. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút.

  3. Na zapečené mäso so zemiakmi nasypeme špenát a necháme jedlo krátko vychladnúť. Môžeme podávať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.