Zapečené kuracie prsia so smotanovou omáčkou
Je to doslova lahôdka, pretože zapečené kuracie prsia so smotanovou omáčkou sú tak šťavnaté a jemnučké, že sa v ústach rozpadajú na kúsky. Príprava nie je náročná, stačí všetko vložiť na pekáč a nechať spoločne piecť. Medzitým tak môžete pokojne pripravovať aj iný chod.
Ingrediencie
600 gkuracie prsia rezne nakrájané na plátky
soľ
mleté čierne korenie
1000 gzemiaky varný typ A
200 ml33 % smotana na šľahanie
400 mlkurací vývar
1 PLčerstvý tymián lístky
1 PLčerstvý rozmarín lístky
2 PLolivový olej
2 PLhorčica
1 hrsťčerstvý špenát
Postup
Mäso očistíme, osolíme a okoreníme. Neošúpané zemiaky dôkladne umyjeme, rozpolíme a osolíme. Mäso a zemiaky vložíme do pekáča.
V mise premiešame smotanu, vývar, tymián, rozmarín, olivový olej a horčicu. Zmes nalejeme do pripraveného pekáča. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút.
Na zapečené mäso so zemiakmi nasypeme špenát a necháme jedlo krátko vychladnúť. Môžeme podávať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre