Zapečené plnené cannelloni

Zapečené plnené cannelloni

Talianske cestoviny patria ku kulinárskemu dedičstvu tohto národa. Pripravte si ich aj vy a zapečené plnené cannelloni si vychutnajte v spoločnosti svojich najbližších. Cannelloni sú ploché cestoviny a zvyčajne sa plnia rôznymi surovinami. My sme použili tvaroh a parmezán.

Ingrediencie

  • 200 gcestoviny cannelloni

  • soľ

  • 150 gmäkký tvaroh

  • 50 gparmezán

  • 2 ksžĺtok

  • mleté čierne korenie

  • 1 hrsťčerstvá bazalka

  • 50 gmaslo

  • 75 ghladká múka

  • 250 mlmlieko

  • paradajky

  • jarná cibuľka na zdobenie

Postup

  1. Cannelloni uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Tvaroh zmiešame v miske s polovicou nastrúhaného parmezánu, žĺtkami, soľou, korením a najemno nasekanou bazalkou. Vzniknutú zmes naplníme do cukrárskeho vrecka.

  2. Predvarené cannelloni naplníme pripravenou zmesou pomocou cukrárskeho vrecka. Maslo rozpustíme v kastróliku, pridáme múku, krátko orestujeme a zásmažku zalejeme vlažným mliekom. Ihneď dôkladne premiešame metličkou, osolíme a okoreníme.

  3. Naplnené cannelloni vložíme do pekáča, zalejeme bešamelom a ozdobíme paradajkami. Posypeme zvyšným parmezánom a pečieme pri 160 °C asi 45 minút do zlatista. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.