Zapečené údené mäso so syrom

Zapečené údené mäso so syrom

Tento jednoduchý obed si pripravíte len z pár surovín. Zapečené údené mäso so syrom je overená a chutná kombinácia, ktorá si získa verných fanúšikov.

Ingrediencie

  • 1 ksbrokolica

  • soľ

  • 200 gúdené mäso

  • rastlinný olej na vymastenie

  • 400 gzemiaková kaša

  • 3 ksvajcia

  • 1 PLhorčica

  • 100 mlsmotana na varenie

  • mleté čierne korenie

  • 200 gtvrdý syr

Postup

  1. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky a sparíme ich vo vriacej osolenej vode. Údené mäso nakrájame na kocky.

  2. Zapekaciu misku vymastíme olejom a na dno rozotrieme zemiakovú kašu. Na ňu nasypeme kocky mäsa a ružičky brokolice. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 10 minút.

  3. Medzitým v miske vymiešame vajcia s horčicou, smotanou, soľou a korením. Zmes potom nalejeme do misy a posypeme syrom. Pečieme ešte asi 20 minút pri 190 °C. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.