Zapečené zemiaky s údeným mäsom a zeleninou

Zapečené zemiaky s údeným mäsom a zeleninou

Jedlá z jedného pekáča vedia prekvapiť a potešiť zároveň. Zvyčajne sú plné rôznych ingrediencií a ich chuť je dokonale prepojená. Presne toto platí aj na zapečené zemiaky s údeným mäsom a zeleninou. Vyskúšajte, určite vás napadne ešte niekoľko spôsobov, ako si ich prispôsobíte. Napríklad ich ešte pred pečením posypete ďalšou vrstvou strúhaného syra.

Ingrediencie

  • 600 gzemiaky

  • soľ

  • 2 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 300 gúdené mäso

  • bravčová masť na vymastenie pekáča

  • strúhanka na vysypanie pekáča

  • 1 ksčervená paprika

  • 3 ksvajce

  • 200 ml33 % smotana na šľahanie

  • 50 gnastrúhaný syr

  • mleté čierne korenie

  • 100 ghrášok

Postup

  1. Umyté zemiaky uvaríme so šupkou v osolenej vode do polomäkka. Precedíme ich, necháme vychladnúť a olúpeme.

  2. Cibuľu s cesnakom olúpeme, nakrájame na plátky, orestujeme na panvici, pridáme plátky zemiakov a údeného mäsa. Spoločne krátko opečieme. Pekáč vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Do pekáča striedavo vkladáme zemiaky, údené mäso a na kúsky nakrájanú papriku.

  3. Pripravený pekáč dáme do rúry a všetko zapečieme pri 180 °C asi 15 minút. Vajcia vyšľaháme spolu so smotanou a syrom, osolíme, okoreníme, zmes nalejeme do pekáča na zemiaky, pridáme hrášok, znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších 25 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.