Zapečené zemiaky s údeným mäsom a zeleninou
Jedlá z jedného pekáča vedia prekvapiť a potešiť zároveň. Zvyčajne sú plné rôznych ingrediencií a ich chuť je dokonale prepojená. Presne toto platí aj na zapečené zemiaky s údeným mäsom a zeleninou. Vyskúšajte, určite vás napadne ešte niekoľko spôsobov, ako si ich prispôsobíte. Napríklad ich ešte pred pečením posypete ďalšou vrstvou strúhaného syra.
Ingrediencie
600 gzemiaky
soľ
2 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
300 gúdené mäso
bravčová masť na vymastenie pekáča
strúhanka na vysypanie pekáča
1 ksčervená paprika
3 ksvajce
200 ml33 % smotana na šľahanie
50 gnastrúhaný syr
mleté čierne korenie
100 ghrášok
Postup
Umyté zemiaky uvaríme so šupkou v osolenej vode do polomäkka. Precedíme ich, necháme vychladnúť a olúpeme.
Cibuľu s cesnakom olúpeme, nakrájame na plátky, orestujeme na panvici, pridáme plátky zemiakov a údeného mäsa. Spoločne krátko opečieme. Pekáč vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Do pekáča striedavo vkladáme zemiaky, údené mäso a na kúsky nakrájanú papriku.
Pripravený pekáč dáme do rúry a všetko zapečieme pri 180 °C asi 15 minút. Vajcia vyšľaháme spolu so smotanou a syrom, osolíme, okoreníme, zmes nalejeme do pekáča na zemiaky, pridáme hrášok, znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších 25 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre