Zaváraný letný šalát

Zaváraný letný šalát

Zláka vás farbami a keď spoznáte jeho skvelú chuť, iný šalát si už k zeleninovým a mäsovým jedlám ani nebudete chcieť naservírovať. Na jeho výrobu vám postačí zopár druhov zeleniny, ale pokojne s ich druhmi môžete experimentovať. Zaváraný zeleninový šalát ocení celá rodina. Hoci je sterilizovaný, udržiava si svoju chrumkavosť a skvele ho využijete aj počas grilovačky.

Rozpis na 8 pohárov (objem 500 ml)

  • 1000 guhorky nakladačky

  • 1000 gbiela alebo červená kapusta

  • 500 gcibuľa

  • 1000 gmrkva

  • 500 gčervená paprika

  • 1 ksčervenej chilli papričky

  • 1 ksžltej chilli papričky

  • 300 mlocot na nálev

  • 300 gkrupicový cukor na nálev

  • 1/2 PLsoľ na nálev

Postup

  1. Všetku zeleninu dôkladne očistíme a umyjeme. Uhorky nakrájame na tenké plátky. Kapustu a papriku na rezance, cibuľu na kolieska a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Nakrájanú zeleninu dáme do misky a dôkladne premiešame.

  2. Na nálev si zmiešame ocot s cukrom a soľou. Pripravený nálev nalejeme na nakrájanú zeleninu a necháme približne ½ dňa odstáť v chladničke.

  3. Zeleninovú zmes rozdelíme do pohárov (po 500 ml) a doplníme šťavou. Sterilizujeme asi 25 minút pri 80 °C. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Bezmäsité jedlá
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.