Zaváraný letný šalát
Zláka vás farbami a keď spoznáte jeho skvelú chuť, iný šalát si už k zeleninovým a mäsovým jedlám ani nebudete chcieť naservírovať. Na jeho výrobu vám postačí zopár druhov zeleniny, ale pokojne s ich druhmi môžete experimentovať. Zaváraný zeleninový šalát ocení celá rodina. Hoci je sterilizovaný, udržiava si svoju chrumkavosť a skvele ho využijete aj počas grilovačky.
Rozpis na 8 pohárov (objem 500 ml)
1000 guhorky nakladačky
1000 gbiela alebo červená kapusta
500 gcibuľa
1000 gmrkva
500 gčervená paprika
1 ksčervenej chilli papričky
1 ksžltej chilli papričky
300 mlocot na nálev
300 gkrupicový cukor na nálev
1/2 PLsoľ na nálev
Postup
Všetku zeleninu dôkladne očistíme a umyjeme. Uhorky nakrájame na tenké plátky. Kapustu a papriku na rezance, cibuľu na kolieska a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Nakrájanú zeleninu dáme do misky a dôkladne premiešame.
Na nálev si zmiešame ocot s cukrom a soľou. Pripravený nálev nalejeme na nakrájanú zeleninu a necháme približne ½ dňa odstáť v chladničke.
Zeleninovú zmes rozdelíme do pohárov (po 500 ml) a doplníme šťavou. Sterilizujeme asi 25 minút pri 80 °C. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre