Závitky z morčacieho mäsa

Závitky z morčacieho mäsa

Ako často máte na tanieri morčacie mäso? Možno je práve teraz správny čas, aby ste si pripravili závitky z morčacieho mäsa s chutnou zeleninovou plnkou. Je to ľahko stráviteľné mäso, nemá veľa tuku a obsahuje kvalitné bielkoviny.

Ingrediencie

  • 1 hrsťčerstvý špenát

  • 2 ksmrkva

  • 100 gdusená šunka

  • 1 ksčervená cibuľa

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 4 plátkymorčacie prsia

  • 200 gsyr

  • 8 plátkovanglická slanina

  • 500 gzemiaky

  • olivový olej

  • 2 vetvičkyčerstvý tymián

Postup

  1. Špenát krátko sparíme v horúcej vode a nasekáme na jemno. Mrkvu olúpeme, nakrájame na rezance a krátko podusíme. Dusenú šunku nakrájame na malé kocky a očistenú cibuľu tiež nakrájame na drobno.

  2. Špenát, mrkvu a cibuľu zmiešame a dochutíme soľou a korením. Odložíme si trochu špenátovej zmesi na ozdobu taniera. Na očistené a osušené morčacie prsia poukladáme nastrúhaný syr, šunku špenátovú zmes. Potom ich stočíme a každé omotáme dvomi plátkami slaniny. Aby lepšie držali, prepichneme každý kúsok špáradlom.

  3. Očistené a osušené malé zemiaky rozložíme na pekáč, ľahko pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme pri 180 °C asi 30 minút do mäkka.

  4. Na rozohriatom oleji opečieme závitky zo všetkých strán do zlatista. Potom pridáme tymián, panvicu vložíme do rúry a ešte asi 20 minút dopekáme do mäkka. Pred podávaním rozkrojíme, servírujeme s pečenými zemiakmi ozdobené špenátovo-mrkvovou zmesou a tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.