Závitky z morčacieho mäsa
Ako často máte na tanieri morčacie mäso? Možno je práve teraz správny čas, aby ste si pripravili závitky z morčacieho mäsa s chutnou zeleninovou plnkou. Je to ľahko stráviteľné mäso, nemá veľa tuku a obsahuje kvalitné bielkoviny.
Ingrediencie
1 hrsťčerstvý špenát
2 ksmrkva
100 gdusená šunka
1 ksčervená cibuľa
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
4 plátkymorčacie prsia
200 gsyr
8 plátkovanglická slanina
500 gzemiaky
olivový olej
2 vetvičkyčerstvý tymián
Postup
Špenát krátko sparíme v horúcej vode a nasekáme na jemno. Mrkvu olúpeme, nakrájame na rezance a krátko podusíme. Dusenú šunku nakrájame na malé kocky a očistenú cibuľu tiež nakrájame na drobno.
Špenát, mrkvu a cibuľu zmiešame a dochutíme soľou a korením. Odložíme si trochu špenátovej zmesi na ozdobu taniera. Na očistené a osušené morčacie prsia poukladáme nastrúhaný syr, šunku špenátovú zmes. Potom ich stočíme a každé omotáme dvomi plátkami slaniny. Aby lepšie držali, prepichneme každý kúsok špáradlom.
Očistené a osušené malé zemiaky rozložíme na pekáč, ľahko pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme pri 180 °C asi 30 minút do mäkka.
Na rozohriatom oleji opečieme závitky zo všetkých strán do zlatista. Potom pridáme tymián, panvicu vložíme do rúry a ešte asi 20 minút dopekáme do mäkka. Pred podávaním rozkrojíme, servírujeme s pečenými zemiakmi ozdobené špenátovo-mrkvovou zmesou a tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre