Zemiaková panvica s hermelínom

Zemiaková panvica s hermelínom

Zemiaková panvica s hermelínom dokonale uspokojí vašu túžbu po tradičnom jedle, ktoré spojí opekané zemiaky a roztopený syr. Tymián a jarná cibuľka tomu celému dodajú výraznejšiu chuť a dotiahnu toto jedlo do dokonalosti.

Ingrediencie

  • 6 ksväčšie zemiaky

  • 2 ksmladá mrkva (nakrájaná na šikmé kolieska)

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 2 kshermelín syr

  • 2 PLolej

  • čerstvý tymián

  • jarná cibuľka na ozdobenie

Postup

  1. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky alebo mesiačiky. Na panvici ich na rozpálenom oleji opečieme spolu s mrkvou dochrumkava. Osolíme, okoreníme a na panvici zemiaky pretáčame, aby sa opiekli zo všetkých strán.

  2. Keď už sú takmer upečené, pridáme cibuľu nakrájanú na osminky, premiešame a uprostred vytvoríme miesto, do ktorého položíme hermelín. Panvicu prikryjeme pokrievkou a syr necháme rozpustiť.

  3. Zemiaky potom premiešame a syr v polovici prípravy otočíme, rýchlejšie tak zmäkne. Podávame najlepšie priamo z panvice, posypané jarnou cibuľkou a tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.