Zemiaková panvica s hermelínom
Zemiaková panvica s hermelínom dokonale uspokojí vašu túžbu po tradičnom jedle, ktoré spojí opekané zemiaky a roztopený syr. Tymián a jarná cibuľka tomu celému dodajú výraznejšiu chuť a dotiahnu toto jedlo do dokonalosti.
Ingrediencie
6 ksväčšie zemiaky
2 ksmladá mrkva (nakrájaná na šikmé kolieska)
soľ
mleté čierne korenie
1 ksčervená cibuľa
2 kshermelín syr
2 PLolej
čerstvý tymián
jarná cibuľka na ozdobenie
Postup
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky alebo mesiačiky. Na panvici ich na rozpálenom oleji opečieme spolu s mrkvou dochrumkava. Osolíme, okoreníme a na panvici zemiaky pretáčame, aby sa opiekli zo všetkých strán.
Keď už sú takmer upečené, pridáme cibuľu nakrájanú na osminky, premiešame a uprostred vytvoríme miesto, do ktorého položíme hermelín. Panvicu prikryjeme pokrievkou a syr necháme rozpustiť.
Zemiaky potom premiešame a syr v polovici prípravy otočíme, rýchlejšie tak zmäkne. Podávame najlepšie priamo z panvice, posypané jarnou cibuľkou a tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre