Zemiakové placky plnené údeným mäsom

Zemiakové placky plnené údeným mäsom

Klasika s netradičným prevedením, pretože zemiakové placky plnené údeným mäsom zasýtia aj toho najhladnejšieho člena vašej rodiny. Zemiakové cesto je skvele dochutené a obohatené o plnku s mäsom, cibuľou a paprikou, ktorá skvele prevonia kuchyňu. Placky možno pripraviť na rôzne spôsoby, mnohé recepty sa prispôsobujú regionálnym zvyklostiam a možno ste netušili, že ich pôvod siaha až do stredoveku. A aj po dlhé storočia si zachovali svoju popularitu.

Ingrediencie

  • 600 gzemiaky

  • 3 strúčikycesnaku

  • 150 mlmlieko

  • 2 ksvajce

  • 4 PLdetská krupica

  • 150 ghladká múka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvá majoránka

  • rastlinný olej na smaženie

  • 300 gúdené mäso

  • 2 kscibuľa

  • 1 ksčervená paprika

  • 50 gtvrdý syr

Postup

  1. Zemiaky olúpeme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou.

  2. Potom ich nastrúhame nahrubo do misy, pridáme prelisovaný cesnak, mlieko, vajcia, krupicu, múku, soľ, korenie, majoránku a všetko dobre premiešame.

  3. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a vlejeme do neho pripravené cesto (alebo zmes rozdelíme na dve časti a pripravíme z neho dve väčšie placky). Smažíme z oboch strán.

  4. Údené nakrájame na menšie plátky. Cibuľu a papriku očistíme a nakrájame ich na pásiky alebo na kolieska. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a opečieme na ňom plátky mäsa s cibuľou a paprikou. Zmes naplníme do placky, posypeme strúhaným syrom a môžete ešte krátko zapiecť v rúre. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.