Zemiakové placky plnené údeným mäsom
Klasika s netradičným prevedením, pretože zemiakové placky plnené údeným mäsom zasýtia aj toho najhladnejšieho člena vašej rodiny. Zemiakové cesto je skvele dochutené a obohatené o plnku s mäsom, cibuľou a paprikou, ktorá skvele prevonia kuchyňu. Placky možno pripraviť na rôzne spôsoby, mnohé recepty sa prispôsobujú regionálnym zvyklostiam a možno ste netušili, že ich pôvod siaha až do stredoveku. A aj po dlhé storočia si zachovali svoju popularitu.
Ingrediencie
600 gzemiaky
3 strúčikycesnaku
150 mlmlieko
2 ksvajce
4 PLdetská krupica
150 ghladká múka
soľ
mleté čierne korenie
čerstvá majoránka
rastlinný olej na smaženie
300 gúdené mäso
2 kscibuľa
1 ksčervená paprika
50 gtvrdý syr
Postup
Zemiaky olúpeme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
Potom ich nastrúhame nahrubo do misy, pridáme prelisovaný cesnak, mlieko, vajcia, krupicu, múku, soľ, korenie, majoránku a všetko dobre premiešame.
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a vlejeme do neho pripravené cesto (alebo zmes rozdelíme na dve časti a pripravíme z neho dve väčšie placky). Smažíme z oboch strán.
Údené nakrájame na menšie plátky. Cibuľu a papriku očistíme a nakrájame ich na pásiky alebo na kolieska. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a opečieme na ňom plátky mäsa s cibuľou a paprikou. Zmes naplníme do placky, posypeme strúhaným syrom a môžete ešte krátko zapiecť v rúre. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre