Zemiakový cibuľový koláč

Zemiakový cibuľový koláč

Milovníci tradičných surovín zbystrite pozornosť. Zemiakový cibuľový koláč doplnený o opečenú slaninku zasýti a zlepší náladu. Klasika, ktorá poteší všetky vekové kategórie.

Ingrediencie

  • 600 gzemiaky

  • soľ podľa chuti

  • 100 gmaslo

Na náplň

  • 60 gslanina

  • 100 gžltá cibuľa

  • 100 gčervená cibuľa

  • 140 gmaslo

  • soľ podľa chuti

  • 100 gzeleninový vývar

  • 3 PLsójová omáčka

  • 6 vetvičiekčerstvý tymián

Na dokončenie

  • 4žĺtky

  • 2 vetvičkyčerstvá pažítka

  • 100 gparmezán + na posypanie

  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Očistené zemiaky nakrájame na kúsky, dáme ich do hrnca s vodou, osolíme, pridáme 50 g masla a varíme asi 30 minút do mäkka.

  2. Slaninu nakrájame na pásiky a orestujeme ju nasucho na panvici. Cibule nakrájame na mesiačiky. Orestovanú slaninu dáme stranou a na panvicu pridáme polovicu masla.

  3. Najskôr na masle orestujeme červenú cibuľu. Restujeme asi 8 minút. Osolíme, prilejeme trochu zeleninového vývaru a cibuľu dáme stranou. Potom orestujeme na zvyšnom masle i druhú cibuľu.

  4. K cibuli nakoniec pridáme sójovú omáčku, necháme ju prevariť a po chvíľke znova prilejeme vývar. Nakoniec obe cibule zmiešame s tymiánom a orestovanou slaninou.

  5. Uvarené zemiaky popučíme. Žĺtky, nakrájanú pažítku a nastrúhaný parmezán pridáme k zemiakom. Osolíme ich a vmiešame 50 g masla.

  6. Na plech vystlaný papierom na pečenie rozložíme formičky a naplníme ich zemiakovou hmotou. Pridáme cibuľu a pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Pred koncom pečenia posypeme parmezánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Koláče
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.