Zemiakový cibuľový koláč
Milovníci tradičných surovín zbystrite pozornosť. Zemiakový cibuľový koláč doplnený o opečenú slaninku zasýti a zlepší náladu. Klasika, ktorá poteší všetky vekové kategórie.
Ingrediencie
600 gzemiaky
soľ podľa chuti
100 gmaslo
Na náplň
60 gslanina
100 gžltá cibuľa
100 gčervená cibuľa
140 gmaslo
soľ podľa chuti
100 gzeleninový vývar
3 PLsójová omáčka
6 vetvičiekčerstvý tymián
Na dokončenie
4žĺtky
2 vetvičkyčerstvá pažítka
100 gparmezán + na posypanie
soľ podľa chuti
Postup
Očistené zemiaky nakrájame na kúsky, dáme ich do hrnca s vodou, osolíme, pridáme 50 g masla a varíme asi 30 minút do mäkka.
Slaninu nakrájame na pásiky a orestujeme ju nasucho na panvici. Cibule nakrájame na mesiačiky. Orestovanú slaninu dáme stranou a na panvicu pridáme polovicu masla.
Najskôr na masle orestujeme červenú cibuľu. Restujeme asi 8 minút. Osolíme, prilejeme trochu zeleninového vývaru a cibuľu dáme stranou. Potom orestujeme na zvyšnom masle i druhú cibuľu.
K cibuli nakoniec pridáme sójovú omáčku, necháme ju prevariť a po chvíľke znova prilejeme vývar. Nakoniec obe cibule zmiešame s tymiánom a orestovanou slaninou.
Uvarené zemiaky popučíme. Žĺtky, nakrájanú pažítku a nastrúhaný parmezán pridáme k zemiakom. Osolíme ich a vmiešame 50 g masla.
Na plech vystlaný papierom na pečenie rozložíme formičky a naplníme ich zemiakovou hmotou. Pridáme cibuľu a pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Pred koncom pečenia posypeme parmezánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre