Zemiakový guláš s hubami
Tento zemiakový guláš s hubami ľahko pripravíte v jednom hrnci, ale uvarený bude rýchlejšie ako ten klasický. Vyskúšate trochu inú verziu tradičného jedla známeho asi v každej slovenskej domácnosti?
Ingrediencie
2 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
1 ksmrkva
400 gzemiaky
2 PLolej
4 ksšampiňóny
200 gúdené mäso
soľ
mleté čierne korenie
bobkový list
1 ČLmletá paprika
100 gkyslá smotana
Postup
Očistíme si cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky. Cibuľu s cesnakom nakrájame nadrobno, orestujeme na oleji. Do hrnca pridáme nakrájané huby a na kocky nakrájané údené mäso a orestujeme.
Po chvíli pridáme nakrájané zemiaky, osolíme, pridáme bobkový list a všetko posypeme paprikou a ešte krátko orestujeme. Zalejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.
Akonáhle je zelenina uvarená, primiešame kyslú smotanu. Servírujeme napríklad s chlebom alebo s obľúbeným pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre