Zemiakový guláš s hubami

Zemiakový guláš s hubami

Tento zemiakový guláš s hubami ľahko pripravíte v jednom hrnci, ale uvarený bude rýchlejšie ako ten klasický. Vyskúšate trochu inú verziu tradičného jedla známeho asi v každej slovenskej domácnosti?

Ingrediencie

  • 2 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 ksmrkva

  • 400 gzemiaky

  • 2 PLolej

  • 4 ksšampiňóny

  • 200 gúdené mäso

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • bobkový list

  • 1 ČLmletá paprika

  • 100 gkyslá smotana

Postup

  1. Očistíme si cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky. Cibuľu s cesnakom nakrájame nadrobno, orestujeme na oleji. Do hrnca pridáme nakrájané huby a na kocky nakrájané údené mäso a orestujeme.

  2. Po chvíli pridáme nakrájané zemiaky, osolíme, pridáme bobkový list a všetko posypeme paprikou a ešte krátko orestujeme. Zalejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.

  3. Akonáhle je zelenina uvarená, primiešame kyslú smotanu. Servírujeme napríklad s chlebom alebo s obľúbeným pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.