Zemiaky zapekané s mletým mäsom

Zemiaky zapekané s mletým mäsom

Čo sa stane, keď sa spojí chuť jemného mäsa a chrumkavých zemiakov? Predsa vzniknú zemiaky zapekané s mletým mäsom. Celé jedlo je zvýraznené chuťou rozmarínu a syrom gouda.

Ingrediencie

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 1 vetvičkačerstvý rozmarín

  • 500 gmleté mäso

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLparadajkový pretlak

  • 200 mlsuché červené víno

  • 700 gzemiaky

  • 125 gsyr gouda

  • 1 hrsťčierne olivy bez kôstok

  • čerstvé bylinky na ozdobenie

Postup

  1. Na panvici s rozpáleným olejom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Pridáme nakrájané lístky rozmarínu, primiešame mäso, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme pretlak a restujeme asi 2 minúty, podlejeme vínom a necháme na miernom ohni dusiť do mäkka.

  2. Očistené zemiaky nakrájame na hranolky a postupne ich opečieme na oleji v panvici do zlatista. Na dno zapekacej misy dáme asi polovicu hranoliek, pridáme mäsovú zmes. Na ňu rovnomerne rozložíme na kocky nakrájaný syr a zvyšné hranolky. Osolíme a okoreníme, posypeme olivami.

  3. Všetko zapečieme v predhriatej rúre pri 210 °C asi 15 minút do zlatista. Po vybratí z rúry ozdobíme bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.