Zemiaky zapekané s mletým mäsom
Čo sa stane, keď sa spojí chuť jemného mäsa a chrumkavých zemiakov? Predsa vzniknú zemiaky zapekané s mletým mäsom. Celé jedlo je zvýraznené chuťou rozmarínu a syrom gouda.
Ingrediencie
2 PLolivový olej
1 kscibuľa
4 strúčikycesnaku
1 vetvičkačerstvý rozmarín
500 gmleté mäso
soľ
mleté čierne korenie
2 PLparadajkový pretlak
200 mlsuché červené víno
700 gzemiaky
125 gsyr gouda
1 hrsťčierne olivy bez kôstok
čerstvé bylinky na ozdobenie
Postup
Na panvici s rozpáleným olejom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Pridáme nakrájané lístky rozmarínu, primiešame mäso, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme pretlak a restujeme asi 2 minúty, podlejeme vínom a necháme na miernom ohni dusiť do mäkka.
Očistené zemiaky nakrájame na hranolky a postupne ich opečieme na oleji v panvici do zlatista. Na dno zapekacej misy dáme asi polovicu hranoliek, pridáme mäsovú zmes. Na ňu rovnomerne rozložíme na kocky nakrájaný syr a zvyšné hranolky. Osolíme a okoreníme, posypeme olivami.
Všetko zapečieme v predhriatej rúre pri 210 °C asi 15 minút do zlatista. Po vybratí z rúry ozdobíme bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre