Zlatá polievka s mletým mäsom

Zlatá polievka s mletým mäsom

Ak by vám bola čistá zeleninová polievka málo sýta, vyskúšajte do nej pridať restované mäso a na hlad sa už sťažovať nebudete. Zlatá polievka s mletým mäsom vás zaručene zasýti a môže z nej byť chutný prvý chod obedového menu alebo rýchla večera, ku ktorej stačí podávať kúsok pečiva.

Ingrediencie

  • 2 PLolej

  • 200 gbravčové mleté mäso

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 ksmrkva

  • (menší kúsok) zeler

  • 1 kspetržlen

  • 1 kscibuľa

  • 2 ksvajcia

  • (menší kúsok) pór

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. V hrnci na oleji opečieme mleté mäsa, vareškou ho dôkladne rozmiešame, osolíme, okoreníme a orestujeme.

  2. Mrkvu, zeler a petržlen olúpeme, nakrájame na kúsky, pridáme k mäsu spolu s nakrájanou cibuľou, zalejeme vodou a varíme domäkka.

  3. Podľa potreby osolíme, okoreníme. Ku koncu varenia pridáme rozšľahané vajcia a pór nakrájaný na kolieska. Ešte krátko povaríme a pri podávaní ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.