Zlatá polievka s mletým mäsom
Ak by vám bola čistá zeleninová polievka málo sýta, vyskúšajte do nej pridať restované mäso a na hlad sa už sťažovať nebudete. Zlatá polievka s mletým mäsom vás zaručene zasýti a môže z nej byť chutný prvý chod obedového menu alebo rýchla večera, ku ktorej stačí podávať kúsok pečiva.
Ingrediencie
2 PLolej
200 gbravčové mleté mäso
soľ
mleté čierne korenie
2 ksmrkva
(menší kúsok) zeler
1 kspetržlen
1 kscibuľa
2 ksvajcia
(menší kúsok) pór
čerstvá petržlenová vňať
Postup
V hrnci na oleji opečieme mleté mäsa, vareškou ho dôkladne rozmiešame, osolíme, okoreníme a orestujeme.
Mrkvu, zeler a petržlen olúpeme, nakrájame na kúsky, pridáme k mäsu spolu s nakrájanou cibuľou, zalejeme vodou a varíme domäkka.
Podľa potreby osolíme, okoreníme. Ku koncu varenia pridáme rozšľahané vajcia a pór nakrájaný na kolieska. Ešte krátko povaríme a pri podávaní ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre